Niertjes in rode wijnsaus met sjalottencompote

  • 3 kalfsnieren (600-800 gr)
  • boter
  • peper en zout
    • voor de rode wijnsaus:
  • 200 g afsnijdsels van rundvlees of soepvlees
  • 25 g katenspek
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g bouquet
  • 1 liter rode wijn
  • 5 dl jus de veau
  • peper en zout
  • boter
  • sjalottencompote van 12 grote sjalotten

Snijd de niertjes in stukken en braad ze 6 minuten in boter.
Bestrooi ze met peper en zout.
Snijd het rundvleesafval in kleine stukjes en zet het aan in boter met het katenspek en de knoflook.
Voeg het bouquet toe en bak dit even mee.
Blus af met de rode wijn en laat die flink inkoken.
Voeg de jus de veau toe en breng de saus weer aan de kook.
Zeef de saus en kook haar tot de gewenste dikte in.
Monteer de saus met klontjes koude boter en breng op smaak met peper en zout.
Presentatie:
Leg de sjalottencompote in het midden van de borden, leg de stukken nier hierop en lepel de saus er omheen.

Terug