Pannenkoeken gevuld met vlees en olijven

  • 500 g kalfsfricandeau of hamlap
  • de ingrediënten om pannenkoeken te bakken
  • olijfolie
  • 1 ui, in flinters
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • ½ glas witte wijn
  • 1 halfliterblik gepelde tomaten
  • paar takjes verse tijm, rozemarijn
  • handvol zwarte en/of groene olijven, ontpit
  • krop sla of flink wat rucola

Goed, toch pannenkoeken dan.
Maar dan een beetje aangepast, voor mijn plezier een beetje Corsicaans.
Krijg de slager zo gek om het vlees in zeer kleine reepjes te snijden of doe het zelf.
Bak een stapel pannenkoeken, twee of drie of vier per persoon, en houd ze warm.

Doe een gulle scheut olie in een braadpan en bak er op je allerhoogste vuur de ui en de knoflook in, tegelijk met de reepjes vlees.
Schep uit de pan als de ui zacht wordt en het vlees hier en daar een goudbruin kleurtje krijgt.
Blus de pan met de wijn, laat flink bruisen en voeg de tomaat, de kruiden en zout toe.
Laat onafgedekt op laag vuur prutten tot de saus geconcentreerd is.
Doe dan het vlees er weer bij, plus de olijven, en warm nog zachtjes 5 minuten door.
Serveer de pannenkoeken met de prut en laat iedereen zelf pannenkoeken vullen en oprollen.

Tip van mijn dochter:
Geef er fijngesneden sla of rucola bij, die op het vlees in de pannenkoek gaat.

Bron: Onno Kleyn

Terug