Tagliatelle met asperges en aspergesaus

tagliatelli_asperge (4K)

  • 1 kg witte asperges
  • 500 g groene asperges
  • 3 dl slagroom
  • versgemalen peper en zout
  • 50 g geraspte Parmezaansse kaas of Pardano
  • 300 g tagliatelle met ei
  • 1 eetl. roomboter
  • 1 eetl. gehakte peterselie

Schil de asperges en kook ze per soort apart in water met wat zout in ca.7 minuten.
Laat de asperges in het vocht afkoelen.
Snijd van de groene asperges de toppen af (ca.5 cm) en houd deze apart.
Pureer de stelen van de groene asperges met de slagroom en breng dit vervolgens aan de kook.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer de geraspte kaas erdoor en laat deze smelten.
Kook in de tussentijd de tagliatelle beetgaar, giet deze af en schud op met boter.
Voeg daarna de groene aspergepunten toe en verwarm het geheel.
Verwarm daarna de witte asperges in het kookvocht.
Schep de tagliatelle op voorverwarmde borden en giet de saus rondom.
Gebruik de witte asperges als garnering en bestrooi het gerecht met gehakte peterselie.

Wijnadvies
Soave Classico, Italie

Succestip
Als je er van houdt, kruid het gerecht dan extra met versgemalen nootmuskaat.
Voeg aan de saus eventueel reepjes gekookte ham toe.

Bron: Smulweb

Terug