Roerbak met biefstuk en groenten

  • 300 g kogelbiefstuk, in dunne plakjes
  • 3 eetl. oestersaus
  • 2 eetl. sesamolie
  • 1 teen knoflook uit de knijper
  • 4 eetl. olie
  • 1 ui, in grove flinters
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 250 g broccoli, in kleine stukjes
  • 1 cm verse gember, fijngesneden
  • 3 eetl. sherry
  • 3 eetl. lichte sojasaus

Meng de biefstuk met de oestersaus, sesamolie en knoflook.
Verhit de olie in een wok op je hoogste vuur, voeg de groenten en gember toe en roerbak 2 minuten.
Doe de sherry, soja en 4 eetlepels water erbij, dek af en zet het vuur laag.
Laat 4 minuten garen.
Haal dan het deksel weg en zet het vuur weer hoog.
Wacht tot het vocht bruist en doe de biefstuk in de pan.
Meng met twee spatels tot de rauwe kleur van het vlees verdwenen is.
Eet met rijst, met stokjes; hooien verboden.

Bron: Onno Kleyn

Terug