Pittige kokosrijst met ketjapkip en gewokte Chinese kool

kokosrijst_ketjapkip (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • wokolie
  • 5 eetl. ketjap manis
  • 1½ theel. sambal badjak
  • 1½ theel. kerrie djawa
  • 1 Chinese kool
  • 1 potje seroendeng

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes en meng met 3 eetlepel olie, de ketjap, ½ theelepel sambal en 1 theelepel kerrie.
Maak de kool schoon en snijd in repen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de gekruide kipreepjes ca. 8 minuten.
Haal uit de wok en houd ze warm.
Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak 1 theelepel sambal 1 minuut.
Voeg de rijst en de seroendeng toe en wok ca. 3 minuten.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een andere wok of koekenpan en wok hierin de koolreepjes en een ½ theelepel kerrie ca. 3 minuten.
Breng eventueel verder op smaak met wat ketjap.
Verdeel de pittige kokosrijst over 4 borden, schep de ketjapkip en de gewokte kool ernaast.

Bron: Conimex

Terug