Smoorvlees en gewokte rijst met groene asperges en amandelen

smoorvlees_gewokte_rijst (1K)

  • 400 g basmati rijst
  • 500 g groene asperges
  • 2 uien
  • wokolie
  • 400 g vleesreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Smoorvlees
  • 75 g gezouten gepelde amandelen

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Was ondertussen de asperges, snijd de onderste stugge stukjes eraf.
Snijd de asperges in stukjes van ca. 5 cm.
Pel en snijd de uien in halve ringen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 3 minuten.
Roer er de boemboe en 1½ dl water door en laat het geheel 3 - 4 minuten op een hoog vuur koken tot dat het meeste vocht verdampt is.
Verhit ondertussen in een koekenpan, een scheutje olie en wok de asperges en de ui ca. 3 minuten.
Voeg de rijst toe en wok 2 minuten.
Verdeel het smoorvlees en de gewokte basmati rijst over 4 borden en bestrooi met de amandelen.

“Rijstgerechten opwarmen in de magnetron?
Dat gaat makkelijk in een afgedekt bakje of schaaltje, met een kleine opening waaruit stoom kan ontsnappen!”

Bron: Conimex

Terug