Zomerse fusilli met spekjes en champignons

  • 300 g fusilli
  • 150 g ontbijtspekreepjes
  • 2 fijngesneden sjalotten
  • 1 eetl. olijfolie
  • 400 g paddestoelen of champignons
  • 4 eetl. gehakte peterselie
  • 3 zeer fijn gehakte teentjes knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Kook de fusilli in ruim kokend water met zout beetgaar.
Verhit de olijfolie en bak hierin de ontbijtspekreepjes krokant.
Voeg op het laatst de knoflook, sjalotten en paddestoelen toe en laat het licht meebakken.
Voeg daarna de peterselie toe en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Meng het geheel door de warme fusilli en schep het goed door elkaar.
Serveer het gerecht direct met vers bruin stokbrood.

Bron: Smulweb

Terug