Peterselie-aardappeltjes met zachtgekookt eitje

peterselie_aardappeltjes (2K)

  • 16 kleine vastkokende aardappelen
  • 100 g gerookt spek
  • 150 g zurkel (Spaanse zuring)
  • 2 eetl. gepelde pistachenoten
  • 6 eieren
  • ½ bussel peterselie
  • 2 teentje look
  • 100 g geschaafde Parmezaan
  • 3 eetl. olijfolie
  • boter
  • peper
  • zout

Kook de eitjes gedurende 4 minuten.
Schil de aardappelen en gaar ze in licht gezouten water.
Giet ze af.
Snijd het spek in blokjes.
Smelt de boter en stoof daarin de gesnipperde look en de spekblokjes.
Hak de peterselie fijn en meng onder de aardappelen.
Doe er de boter en het spek bij en roer goed.
Kruid met peper en zout.
Doe er vervolgens de zurkel en de eieren in partjes bij.
Werk af met de pistachenoten en de Parmezaan.

Tip

Vervang de Parmezaan door een andere belegen harde kaas naar keuze.

Bron: Patapas

Terug