Andijvie maaltijdsalade

  • 500 g kipfilet
  • peper
  • zout
  • boter
  • 500 g andijvie
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 appel
  • citroensap
  • 8 gevulde groene olijven
  • 2 eetl. olie
  • 3 eetl. tomatenketchup
  • paprikapoeder
  • 2 eetl. bieslook

Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
Verhit wat boter in een pan en bak hierin de kipfilet in ongeveer 10 à 15 minuten mooi bruin en gaar.
Schep dan de kipfilet uit de pan en laat deze afkoelen.
Maak de andijvie schoon, snij deze in hele fijne reepjes en laat ze uitlekken.
Doe dan de andijvie in een slakom.
Maak de paprika schoon, snij deze in hele kleine reepjes en doe ze bij de andijvie in de schaal.
Ontvel de tomaten, snij deze in partjes en doe ook deze in de schaal.
Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snij de appel in blokjes.
Besprenkel de appelblokjes met citroensap en doe ze ook in de schaal.
Doe de kipblokjes, bieslook en de olijven ook in de schaal en schep alles goed door elkaar.
Meng de olie, tomatenketchup en paprikapoeder door elkaar en schep deze dressing door de salade.
Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Bron: Tournedos.nl
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug