Varkensvlees met rabarber

  • 400 g rabarber in stukjes
  • 4 tenen knoflook
  • 6 cm verse gember, geschild en in schijfjes
  • 2 rode pepertjes, ontpit en in stukjes
  • 2 theel. gemengde kruiden:
    tijm, rozemarijn, oregano
  • 4 eetl. sojasaus
  • 4 eetl. honing
  • 1 kg varkensprocureur in dobbelstenen
  • ½ l water
  • mie
  • 2 handjes kiemgroenten
  • 2 lente-uitjes, ragfijn gesneden
  • eventueel nog een klein rood pepertje,
    ontpit en ragfijn gesneden
  • citroensap

Wrijf het vlees in met peper en zout.
Pureer de rabarber t/m honing in de keukenmachine.
Doe de puree in een ovenvaste schaal, voeg het vlees toe en laat 1 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Voeg aan het rabarber-vleesmengsel ½ liter water toe en zet de schaal 90 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem de schaal uit de oven en haal de stukken vlees uit de saus, leg ze op een met keukenpapier bekleed bord.
Vet een koekenpan in met wat olie en bak hierin het vlees op hoog vuur krokant, giet het vet af.
Kook intussen noodles of een andere lintpasta beetgaar.
Schep de pasta uit het water en verdeel deze over 4 borden, iets aanhangend water mag, de pasta droogt daardoor niet uit.
Verdeel de rabarbersaus over de pasta en leg daarop het krokant gebakken vlees.
Garneer met de kiemgroenten, pepertje en lente-ui en druppel er wat citroensap over.

Receptuur: Jamie Oliver, Jamie at home
Gepubliceerd door: Tonny Leeflang - Wondergem

Terug