“Soufflé” van rijst

  • 4 koppen gekookte rijst
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte Gruyèrekaas
  • 1 dl melk
  • zeezout
  • peper
  • muskaatnoot
  • 4 eetl. rijstmeel
  • 2 eetl. boter (of een goede margarine)
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie

Laat de helft van de boter in een kookpan smelten, voeg er de melk en het rijstmeel bij.
Laat gedurende 1 minuut koken, daarbij goed roerend.
Kruid naar smaak met zeezout, peper en muskaatnoot.
Neem na enkele ogenblikken van het vuur af en doe er het geel van de eieren, de rijst, de kaas en de peterselie bij.
Goed roeren.
Sla het wit van de eieren tot schuim en voeg het dan voorzichtig aan de bereiding toe.
Smeer een vuurvaste schotel met olie in en giet er het mengsel tot op ⅔e van de rand in.
Bak de “soufflé” in een goed hete oven gedurende 30 tot 40 minuten.
Dien op met gestoofde groenten of met een sla van het seizoen.

Bron: Limafood

Terug