Javanais van aardappeltjes en haring

javanais (2K)

  • 6 middelgrote vastkokende aardappelen
    in schijfjes van 3mm dikte
  • 8 haringfilets
  • 2 dl visbouillon
  • 1 gelatineblaadje
  • 1 eetl. mosterd
  • 2 dl arachideolie
  • ½ bussel peterselie
  • peper en zout

Kook de aardappelschijfjes beetgaar in de microgolfoven.
Verwarm de visbouillon en week de gelatine in koud water.
Knijp de gelatine uit en los ze op in de bouillon.
Kruid met peper en zout.
Neem een schaal en leg hierin een laagje aardappelschijfjes, besprenkel ze met bouillon en bedek ze met 4 haringfilets.
Herhaal en werk af met een laagje aardappelschijfjes.
Dek het geheel af met plastiekfolie, leg er een zwaar voorwerp op en laat enkele uren rusten in de koelkast.
Verdeel de javanais in rechthoekjes.
Mix de mosterd met de peterselie en arachideolie, kruid met peper en zout en serveer dit bij de javanais.

Tip
De haring kan je vervangen door gerookte zalm of zelfs foie gras.

Bron: Patapas

Terug