Mignonnettes met groenten in bladerdeeg

mignonnettes (2K)

  • 4 mignonnettes
  • ½ rode en gele paprika
  • ½ courgette
  • 200 g snijbonen
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadjelaurier
  • 1 teentje knoflook
  • 4 cl olijfolie
  • peper
  • zout
  • 150 g bladerdeeg
  • 1 eierdooier
  • 2 eetl. peterselie
  • ½ dl droge witte wijn
  • 30 g bakboter
  • 50 g roomboter

De paprika's, courgette en snijbonen schoonmaken, in reepjes snijden en aanfruiten in de helft van de olijfolie.
Overgieten met wijn en onder een deksel 5 minuten laten doorstoven.
Het stoofvocht afgieten en de groenten warm houden.
De tomaten pellen, ontpitten en in kleine stukjes snijden.
De ui en de look fijnsnipperen.
De tomaten, ui en look aanfruiten in de rest van de olijfolie en kruiden met tijm, laurier, peper en zout.
Op smaak brengen met een scheutje wijn en vervolgens pureren met de staafmixer.
De saus daarna opkloppen met een klontje verse boter.
De gestoofde groenten bijvoegen en warm houden.
Het ontdooide bladerdeeg uitrollen op een met bloem bestrooid werkblad tot een grote rechthoek.
Vervolgens per persoon een driehoek uit het bladerdeeg snijden.
Bestrijken met een losgeklopte eierdooier en gedurende 15 minuten in een op 170 °C voorverwarmde oven laten bakken.
Het vlees goudbruin bakken in boter en kruiden met peper en zout.
De bladerdeegjes doormidden snijden en vullen met het vlees en de groenten.
Bestrooien met peterselie.

Bron: De Wassende Maan

Terug