Varkenskarbonaadjes met shiitake en port

  • 250 g shiitake paddestoelen
  • 4 schouderkarbonaadjes
  • olijfolie
  • 2 takken tijm
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 4 eetl. rode port
  • 1 eetl. roomboter

Haal de steeltjes van de paddestoelen en snijd grote in tweeën.
Zout de karbonaadjes en bak ze in wat olie op halfhoog vuur, samen met de tijm en de knoflook.
In totaal is 7 minuten genoeg, maar verwijder de knoflook als hij bruin wordt.
Bak de shiitakes simultaan in wat olie.
Voeg zout toe.
Haal het vlees uit de pan.
Blus de pan met de port, laat bruisen en doe de paddestoelen en de boter erbij.
Meng en breng op smaak met zout & peper.
Leg het vlees terug en serveer, met een stevige rode wijn.

Bron: Onno Kleyn

Terug