Biefstuk met champignons en whiskeysaus

biefstuk_champignons (2K)

  • 4 biefstukken, elk van ongeveer 175 g
  • 4½ cl / 3 eetl. olie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 100 g champignons, dun gesneden
  • 3 cl / 2 eetl. whiskey
  • 6 cl / 4 eetl. slagroom
  • 1 cl / 2 theel. grove mosterd
  • waterkers om te garneren

Verhit 3 cl / 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de biefstukken zoals u ze het liefst hebt.
Bestrooi ze daarna met zout en versgemalen zwarte peper.
Haal de biefstukken vervolgens uit de pan en houd ze warm.
Doe de rest van de olie in de koekenpan en bak de champignons bruin.
Voeg whiskey toe, steek deze aan en laat uitbranden.
Voeg tenslotte de slagroom en de mosterd toe en laat het geheel nog even zachtjes doorkoken.
Serveer de biefstukken op voorverwarmde borden, giet de saus erover en garneer met wat waterkers.

Bron: Irish Beef

Terug