Gewokte kerriegroenten met gegrilde karbonaadjes

kerriegroenten_karbonaadjes (2K)

  • 400 g rijst
  • 400 g dunne karbonaadjes
  • 4 eetl. Conimex Wok Marinade
  • wokolie
  • 6 lente-uitjes
  • 600 g Oosterse roerbakgroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Kerrie Groenten
  • 2 theel. sambal manis
  • 50 g gezouten pinda's

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Meng de karbonaadjes met de wok marinade en 2 eetlepels olie.
Laat het 3 minuten staan om te marineren.
Snijd de lente-uitjes in schuine plakjes.
Verhit grillpan of BBQ grill de karbonaadjes in ca. 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
Voeg 2 dl water en de boemboe toe, breng aan de kook.
Ca. 3 minuten zachtjes laten pruttelen.
Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok de lente-uitjes met de sambal 2 minuten.
Schep de rijst erdoor en warm goed door.
Hak de pinda's grof.
Verdeel de rijst over 4 borden, schep de gegrilde karbonaadjes en de kerriegroenten ernaast.
Bestrooi de groenten met de pinda's.

Op tafel
Zet sambal manis en ketjap manis op tafel als extra smaakmakers.

Lekker anders kan ook
Vervang de pinda's door cashewnoten of walnoten.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes en Gebakken banaan en sinaasappel met yoghurt toe.

Bron: Conimex

Terug