Geroosterde aardappeltjes met kalfslapjes

aardappel_kalfslapjes (2K)

  • 8 kleine vastkokende aardappelen
  • 400 g flinterdunne kalfslapjes
  • 1 bussel rucola
  • 100 g magere yoghurt
  • 1 rode ui
  • 2 eetl. kappertjes
  • ½ bussel bieslook
  • 4 eetl. rozemarijn
  • 4 eetl. olijfolie
  • cayennepeper
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de aardappelen in plakjes van 3 mm.
Leg ze in een bakblik en besprenkel met olijfolie.
Bak 10 minuten en voeg de gehakte rozemarijn toe.
Bak ze verder, onder regelmatig roeren, tot ze knapperig zijn.
Kruid met cayennepeper en zout.
Meng de yoghurt met de fijngehakte bieslook en breng op smaak met peper en zout.
Bak de kalfslapjes langs beide zijden in een antikleefpan op een hoog vuur.
Maak torentjes met afwisselend aardappelplakjes en kalfslapjes.
Werk af met de yoghurt, de ui in dunne partjes, de rucola en de kappertjes.

Tip

Indien je niet zo van saus houdt, kan je deze apart serveren in een klein schaaltje.

Bron: Patapas

Terug