Roereieren met aspergekoppen

  • 8 eieren
  • ⅛ liter room
  • 20 aspergekoppen, niet te kort afgesneden
    (gebruik de rest van de asperges voor een ander gerecht, bijvoorbeeld soep)
  • 50 g gehakte peterselie
  • 16 driehoekjes geroosterd brood
  • peper en zout
  • boter om in te bakken

Klop de eieren los met de room, zout & peper.
Kook de aspergekoppen bijna gaar en laat ze in het water staan, zodat ze warm blijven.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de eieren, al roerend, tot ze gestold, maar nog wel vochtig zijn.
Besmeer de stukjes geroosterd brood aan één kant met boter en druk ze in de peterselie.
Verdeel de roereieren en de aspergekoppen over 4 bordjes, garneer met de peterselietoastjes, strooi de rest van de peterselie over de eieren en serveer direct.

Tip van Tonny:
In plaats van aspergekoppen kunt u ook gerookte zalm gebruiken.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug