Geroosterde aardappeltjes

geroosterde_aardappel (2K)

  • 20 kleine vastkokende aardappelen
  • 1 venkel
  • 200 g artisjokharten
  • 3 rode uien
  • 6 takjes rozemarijn
  • 1 dl olijfolie
  • peper
  • zoutvlokken

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Was de aardappelen en halveer ze.
Hak de venkel in 4 stukken, halveer de artisjokharten en hak de uien in grove stukken.
Leg de aardappelen in een ovenschotel en besprenkel ze met de olijfolie.
Rooster ze 25 minuten in de oven.
Draai ze om en voeg de venkel, de artisjokken, de uien en de rozemarijn toe.
Rooster alles nog 15 minuten.
Breng op smaak met peper en de zoutvlokken.

Tip
Bewaar nog wat rozemarijn voor de afwerking.
Hak hem pas fijn vlak voor je de aardappeltjes serveert.

Bron: Patapas

Terug