Cazuelita de habas, Tuinbonenschoteltje

  • 800 g gedopte tuinbonen
  • 2 sjalotjes
  • 4 eieren
  • 1 glaasje witte wijn
  • geroosterd brood
  • 4 eetl. olijfolie
  • zout
  • peper

Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in plakjes.
Twee tot drie minuten in een koekenpan stoven in de olijfolie en vervolgens de tuinbonen toevoegen.
Blussen met witte wijn en een glaasje water.
Zourt en peper toevoegen en ca. 8 tot 10 minuten laten stoven met het deksel op de pan
De tuinbonen verdelen over 4 vuurvaste schaaltjes of platte kommen.
Breek in ieder schaaltje een ei.
Breng op smaak met peper en zout en zet de schaaltjes gedurende 5 tot 6 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C) totdat het ei gaar is.
Kokend heet serveren met stukjes geroosterd brood.

Bron: Charlotte Spoorenberg; levensmiddelentechnoloog en redactora gastronomía
Gepubliceerd door: Spaans Leren

Terug