Gehaktballetjes in kerriesaus

  • 12 gehaktballetjes
  • 25 g boter of margarine
  • 2 theel. bloem
  • 1 bouillonblokje
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 25 cl melk
  • zout
  • peper

Breng in een steelpannetje het bouillonblokje met water aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe.
Draai het vuur laag en laat het sudderen voor ca. 20 minuten.
Giet het daarna af maar bewaar wat van het kookvocht.
Smelt de boter of margarine in een steelpan, voeg de kerrie toe, roer en laat het zachtjes borrelen, voeg dan de bloem toe onder voortdurend roeren.
Voeg beetje bij beetje de melk onder voortdurend roeren toe totdat alles geheel is geabsorbeerd.
Voeg dan het restant kookvocht op dezelfde wijze toe totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt.
Breng dit op smaak met zout & peper.
Voeg eventueel nog een bouillonblokje toe als er meer smaak nodig is.
Doe de gehaktballetjes in de saus en verwarm het geheel nog een keer zachtjes.
Serveer het met rijst en een groente naar keuze.

Bron: The Messenger

Terug