Bladerdeeg met pikante porta bella vulling

  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 100 g ham
  • 100 g porta bella’s
  • 10 g boter
  • 1 kopje gekookte rijst
  • 1 klein uitje
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • zout
  • zwarte peper
  • mespuntje oregano
  • 1 eiwit
  • 1 eidooier

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien volgens de voorschriften op de verpakking.
Uitje pellen en fijn snipperen.
Porta bella’s in blokjes snijden en even in de hete boter bakken en de uisnippers even meebakken.
Meteen de pan van het vuur nemen.
Ham in stukjes of reepjes snijden en met de rijst, kruiden, zout & peper bij het porta bella-ui mengsel doen.
Vulling over de plakjes bladerdeeg verdelen en de randen met wat losgeklopt eiwit bestrijken.
Dubbel vouwen en de randen goed aandrukken, zodat tijdens het bakken de vulling niet kan weglopen.
Een bakblik bedekken met bakpapier en de pakjes erop leggen.
De oven voor verwarmen op 200 °C.
Het bladerdeeg aan de bovenkant met losgeklopt eidooier bestrijken.
Schuif de bakplaat in de hete oven en laat het geheel 25 minuten bakken.
Meteen serveren.

Bron: De Oude Muur

Terug