Bloemkool met kaas

  • 1 bloemkool
  • 1 theel. bloem
  • 150 g oude kaas, geraspt
  • 50 g boter of margarine
  • 30 cl melk
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper

Deel de bloemkool op in stronkjes en kook ze in water met zout voor ca. 10 minuten, zacht maar met een beet.
Afgieten en doe ze in een ingevette ovenschaal.
Intussen de boter of margarine smelten in een koekenpan voor het maken van een roux.
Niet bruin laten worden, voeg vervolgens de bloem toe en onder voortdurend roeren.
Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng de roux steeds tot aan het kookpunt onder voortdurend roeren om klonteren te vermijden.
Wanneer al de melk is opgenomen kan 100 gram van de kaas worden toegevoegd met een stevige snuif nootmuskaat.
Op smaak brengen met peper en zout en verhit het totdat de kaas is gesmolten en giet het vervolgens over de bloemkool.
Strooi het restant van de kaas erover en gril het goudbruin in een oven.
Serveer het met gegrilde tomaten en aardappelen of brood.

Bron: The Messenger

Terug