Ravioli met prei-hamsaus

  • 500 g gesneden prei
  • 1 bouillontablet
  • 300 g ravioli
  • ⅛ l crème fraîche
  • 1 potje carbonara- of montanarasaus of 1 zakje kaassaus
  • 200 - 250 g hamblokjes
  • 150 g geraspte belegen kaas

Kook de prei in 3 dl water met het bouillontablet in ± 8 minuten gaar.
Kook de ravioli in ruim water met zout beetgaar.
Pureer de prei met het kookvocht, roer er de crème fraîche en de saus uit het potje door en breng de saus aan de kook.
Voeg de ham toe en breng de saus met zout & peper op smaak.
Schep de saus door de pasta of serveer de saus er apart bij.
Strooi er aan tafel de kaas over.

Variatie
Vervang de prei door 3 gele paprika's en de hamblokjes door salami-blokjes; Kook en pureer het gerecht op dezelfde manier.

Bron: Astrid Veltman

Terug