Verse ravioli met noten-basilicumsaus

  • 1 grote tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote bos verse basilicum
  • 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g gepelde walnoten
  • 350 g verse ravioli met kaas
  • 3 eetl. room culinair

Ontvel de tomaat en schep de zaadjes eruit.
Pureer de gepelde, hele teentjes knoflook, samen met de basilicum, de kaas en het tomaten-vruchtvlees in een foodprocessor of blender en klop er dan straalgewijs de olie bij, zodat een mayonaise-achtige saus ontstaat.
Breng met peper en zout op smaak en zet de saus tot gebruik koel weg.
Hak de noten grof.
Kook de ravioli in ruim water met zout en een scheutje olie in de aangegeven
tijd beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze over in een verwarmde schaal.
Voeg de basilicumsaus, de walnoten en de room toe, schep om en serveer direct.

Bron: Astrid Veltman

Terug