Quimbombó

Quimbombó

  • 300 g quimbombó (okra)
  • 400 g varkenshaas
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 gesnipperd uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ dl tomatenpuree
  • ½ dl azijn
  • 1 dl witte wijn
  • olijfolie
  • zout & zwarte peper

Snijd de quimbombó (okra) in plakjes van 1 cm dik.
Zet de plakken gedurende een half uur in koud water met citroensap.
Kook de quimbombó in schoon water gedurende 30 tot minuten totdat ze zacht wordt.
Frituur de knoflook en uitjes in hete olijfolie.
Voeg de tomatenpuree, azijn en wijn toe en vervolgens de quimbombó.
Op smaak brengen met peper en zout.
Opnieuw olie verhitten in een andere koekenpan en de in stukken gesneden varkenshaasjes bakken.
Deze ook op smaak brengen met peper en zout en vervolgens toevoegen aan de quimbombó.
Onmiddellijk heet opdienen!

Opmerking
Quimbombó is hier bekend als okra en kan gekocht worden in o.a. Surinaamse of Caraïbische specialiteitenwinkels.

Bron: Charlotte Spoorenberg
Gepubliceerd door: Spaans leren

Terug