Prei-taugéschotel met varkenshaas

Prei-taugéschotel met varkenshaas

  • 250 g eiermie
  • 3 eetl. wok- of arachideolie
  • 400 g varkenshaas, in repen
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
  • 600 g prei, gesneden
  • 4 eetl. woksaus of ketjap manis
  • 100 g taugé
  • 100 g pinda's
  • 1 bakje gefrituurde uitjes
  • 1 zak kroepoek naturel

Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de wokolie in een wok en roerbak hierin de vleesreepjes circa 2 minuten.
Schep de rode peper en prei erdoor en roerbak 4 - 5 minuten.
Meng de woksaus, eiermie en taugé erdoor en bak nog 2 - 3 minuten.
Rooster de pinda's in een droge hete koekenpan.
Bestrooi het gerecht voor het serveren met de pinda's en gefrituurde uitjes.
Serveer de kroepoek er apart bij.

Bron: Spar

Terug