Porchetta

Porchetta

  • 1 kg buikspek aan een stuk
  • rozemarijn
  • venkelzaad
  • salie
  • tijm
  • peper e& zout
  • knoflook
  • rolladetouw

Allereerst moet u het spek insnijden met een scherp mes.
Maak om de 5 mm een langwerpige snee in het spek.
U kunt er ook voor kiezen om een ruitvorm in het spek te kerven.
Leg het stuk buikspek dan met de spekkant naar beneden en wrijf het vlees goed in met zout en peper.
Vervolgens de kruiden en knoflook met een mes fijnhakken.
De verhouding kruiden moet u zelf bepalen maar gebruik niet te veel venkel en knoflook.
Teentjes knoflook en twee theelepels venkelzaad zijn echt voldoende.
Vervolgens het kruidenmengsel verdelen over het vlees en goed erin wrijven.
Dan het vlees strak oprollen en met rolladetouw vastmaken.
Vervolgens de buitenkant van het vlees inwrijven met olijfolie en dan flink met peper en zout bestrooien.
Dan in de oven voor 30 minuten op 225 °C, hierdoor wordt de buitenkant mooi dichtgeschroeid.
Vervolgens het vlees inpakken in folie of de braadslee afdekken met folie.
Dan voor zeker anderhalf uur in de oven op 150 °C, gebruik een thermometer om de kerntemperatuur te meten.
Om te voorkomen dat het vlees te droog wordt, mag de kerntemperatuur niet warmer zijn dan 70 °C!
Zodra de temperatuur van de kern rond de 65 °C is, haalt u de folie eraf.
Zet vervolgens de oventemperatuur op 225 °C zodat na ongeveer 20 minuten de korst lekker krokant is!

Bron: Natuurvlees.nl

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug