Polpettine Napoletane al sugo

Polpettine Napoletane al sugo

Napolitaanse gehaktballetjes in tomatensaus

  • 500 g rundergehakt
  • 2 eieren
  • 4 sneetjes niet te vers witbrood, verkruimeld
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g blanke rozijnen
  • 2 eetl. gehakte (platte) peterselie
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 blikken gepelde tomaten op sap (400 g per stuk)
  • handje basilicumblaadjes
  • bakplaat met bakpapier

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Meng het gehakt met de eieren, de broodkruim, de kaas, rozijnen, peterselie, zout & peper.
Vorm er balletjes zo groot als bitterballen van en leg ze op de bakplaat.
Bak ze circa 20 minuten in het midden van de oven tot ze een krokant laagje krijgen.
Neem ze uit de oven.
Verhit intussen de olijfolie met de knoflook en ui en smoor 2 - 3 minuten.
Voeg de tomaten met sap toe en breng aan de kook met zout & peper.
Kook zachtjes 15 - 20 minuten.
Pureer de saus met een staafmixer.
Leg de gehaktballetjes (polpettine) in de tomatensaus (sugo) en verwarm zonder te koken.
Bestrooi met basilicum.
Lekker met pasta of ciabatta.

Tips
Vervang de Parmezaanse kaas door pecorino.
Neem bladselderij in plaats van peterselie.

Bron: Raffaela Amato
Gepubliceerd door: Spar

Terug