Pizza Capricciosa

Pizza Capricciosa
voor 2 pizza's of 1 plaatpizza

    • voor het deeg
  • 250 g bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 12½ cl water
  • 4 eetl. olijfolie
  •  
    • voor de tomatensaus
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g gepelde tomaten of tomatenblokjes (blik)
  • ½ eetl. verse tijm of oregano of 1 theel. gedroogd
    • voor de vulling
  • 100 g gekookte hamreepjes
  • 100 g salami, in reepjes
  • 100 g zwarte olijven, in plakjes
  • 8 artisjokbodems (blik), in repen
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 125 g mozzarella, in plakjes
  • 6 ansjovisfilets, gehalveerd
  •  
  • 2 pizzavormen of 1 bakplaat, ingevet

Meng de bloem met de gist.
Maak in het midden een kuiltje en schenk daarin 12½ cl water met 1½ theelepel zout en 2 eetlepels olijfolie.
Kneed vanuit het midden tot een soepel deeg.
Laat dit onder een vochtige doek op een warme plek 1 uur rijzen.
Fruit intussen voor de tomatensaus in 1 eetlepel olijfolie de ui en knoflook.
Voeg de gepelde tomaten met sap en de tijm toe en laat op lage stand inkoken tot een dikkere saus.
Verwarm de oven voor op 250 ┬░C.
Rol het deeg dun uit en leg het in de pizzavormen of op de bakplaat.
Bestrijk de deegranden met de rest van de olijfolie.
Verdeel de tomatensaus over het deeg.
Verdeel de ingredi├źnten voor de vulling erover.
Bak de pizza in het midden van de oven in circa 15 minuten krokant en gaar.

Tips
Bespaar tijd en ga uit van koelvers pizzadeeg.
Vervang gekookte ham door rauwe ham.

Bron: Spar

Terug