Penne met spinazie, hazelnoten en biefstuk

Penne met spinazie, hazelnoten en biefstuk

voor 2 (!) personen

  • 100 g biefstuk, in zeer dunne reepjes of plakjes
  • 1 teen knoflook uit de knijper
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 30 g gepelde hazelnoten
  • 180 g penne
  • 4 eetl. olijfolie
  • 300 g spinazie, gewassen en gedroogd
  • 3 eetl. Thaise vissaus
  • facultatief: pittigheid, cayennepeper o.i.d.
  • sliert sesam- of olijfolie

Meng de biefstukreepjes met de knoflook en 2 eetlepels ketjap en zet even weg.
Zet voor de pasta een pan water op met 10 gram zout per liter.
Hak de hazelnoten grof met een flink mes.
Rooster ze al omscheppend in een droog koekenpannetje tot je ziet – goed kijken – dat ze gaan kleuren.
Kook de pasta al dente.
Verhit de olijfolie in een koekenpan of wok en bak er op hoog vuur de biefstukreepjes in.
Schep snel om.
Rauwe kleur goeddeels verdwenen?
Haal ze uit de pan.
Doe er de spinazie in, hand over hand, dek af en zet het vuur wat lager.
Laat slinken.
Breng op smaak met de vissaus, meer ketjap en wellicht wat cayennepeper.
Giet de pasta af en meng grondig met de spinazie en de biefstuk.
Strooi de hazelnoten erover en bekroon met een gulle sliert olijf- of sesamolie.

Bron: Onno Kleyn

Terug