Penne met krokant gehakt en basilicum

Penne met krokant gehakt en basilicum

  • 3 eetl. oestersaus
  • 4 eetl. witte wijn
  • 5 eetl. olijfolie
  • 150 g gehakt half-om-half
  • 4 tenen knoflook, gehakt
  • 10 kerstomaatjes, in kwarten
  • 400 g penne of rigatoni
  • stuk of 20 blaadjes verse basilicum
  • wat zwarte peper of chilipeper

Roer in een kopje de oestersaus los met de witte wijn.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak er het gehakt in los, tot kruimels.
Wacht tot de roze kleur verdwenen is en voeg dan de knoflook toe.
Draai het vuur misschien wat lager en bak om omscheppend of panschuddend nog even door tot ook de knoflook gaar is.
Voeg het oestersausmengsel toe en bak tot het vocht helemaal verdampt is en het gehakt bruin en krokant wordt.
Speel met vuur, want verbranden is niet de bedoeling.
Doe dan de inhoud van de pan in een bakje en schenk het vet terug in de pan, terwijl je de kruimels tegenhoudt.
Doe de tomaatjes in de pan en bak net 1 minuut.
Draai dan het vuur uit.
Kook de pasta al dente in water met 10 gram zout per liter.
Bewaar wat kookwater en giet de pasta af.
Meng hem met de tomaatjes en het bakvet plus de basilicum, gebruik kookwater om het smeuïg te houden en breng op smaak met zwarte of chilipeper.
Serveer bestrooid met het gehaktkruim.

Bron: Onno Kleyn

Terug