Penne met bloemkool en harde worst

Penne met bloemkool en harde worst

  • 15 cm harde worst
  • ½ glas witte wijn
  • 10 cl slagroom
  • 1 bloemkool
  • 400 g penne of andere korte pasta

Koop harde worst.
Fries en Groningse galmt te veel naar kruidnagel, dus neem iets neutraals.
Hoewel, chorizo is dat met zijn gerookte paprika niet, maar kan goed werken, dunkt me.
Snijd de worst in piepkleine blokjes.
Bak die rustigjes uit; er komt vanzelf vet uit lopen na enige tijd.
5 minuten is zat.
Schenk er de wijn bij en laat die goeddeels verdampen.
Voeg dan de room toe, laat even bruisen, meng en zet het vuur uit.
Verdeel de bloemkool in zeer kleine roosjes.
Breng een flinke pan water met 10 gram zout per liter aan de kook en doe er de pasta in.
Kijk op de verpakking wat de kooktijd is.
Trek daar 4 minuten vanaf: dat is het moment dat de bloemkool erbij moet; die heeft aan 4 minuten kooktijd genoeg.
Liefhebbers van knapperig nemen maar 3 minuten.
Proef of de pasta al dente is.
Het koken duurt iets langer dan de aangegeven tijd, omdat door het toevoegen van de bloemkool het water tijdelijk van de kook raakt.
Giet alles af en meng grondig met het garnituur, op een zacht pitje.

Bron: Onno Kleyn

Terug