Penne met aubergine, paprika en zwarte boontjes

voor 2 personen

  • 50 g mager rookspek
  • 1 eetl. olie
  • 1 - 2 aubergines
  • 1 groene paprika
  • 200 g kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • 1 eetl. kappertjes
  • 150 - 200 g volkoren penne
  • 1 klein blikje zwarte boontjes
  • ½ citroen

Snijd het rookspek in smalle reepjes.
Bak het spek in de olie zacht bruin en krokant.
Maak de groente schoon.
Snijd de aubergine en de paprika in blokjes en halveer de tomaatjes.
Bak de blokjes aubergine al omscheppend mee met het spek.
Pers er het teentje knoflook boven uit.
Voeg de rest van de groente, wat tijm, peper en de kappertjes toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
Kook intussen de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat de zwarte boontjes uitlekken en meng ze door de groente.
Laat de penne uitlekken en schep de pasta door de groentesaus.
Maak het op smaak met wat geraspte citroenschil en een beetje citroensap.

Bron: Voedingscentrum

Terug