Pasta-ovenschotel met gehakt

Pasta-ovenschotel met gehakt

  • 350 g fusilli
  • zout
  • peper
  • 50 g ontbijtspek
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 400 g rundergehakt
  • 1 theel. tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 125 g mozzarella
  • 75 g Parmezaan
  • paprikapoeder
  • 15 cl slagroom

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen van de verpakking in ruim water met wat zout.
Snijd het ontbijtspek in reepjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olie.
Bak er het gehakt en het spek ca. 4 minuten in.
Voeg de knoflook en de ui toe, breng op smaak met zout & peper en bak ca. 1 minuut verder.
Blus af met 20 cl water.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en de tijm toe.
Kook ca. 15 minuten op laag vuur.
Snijd de mozzarella in dunne plakken.
Rasp de parmezaan.
Breng de saus op smaak met zout & peper en paprikapoeder.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de fusilli met de saus en verdeel het geheel over de bodem van een ovenschaal.
Verdeel de mozzarella en de Parmezaan eroverheen.
Schenk de slagroom eroverheen.
Bak ca. 35 minuten in de oven.

Bron: Betty van Dijk
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug