Pasta met pastinaak en pancetta

Pasta met pastinaak en pancetta

  • 450 - 500 g tagliatelle
  • 12 plakken pancetta (of bacon)
  • 2 tenen knoflook, (gepeld en) fijngehakt
  • 3 handen Parmezaansse kaas, geraspt
 
  • 4 fikse klonten boter
  • 1 hand verse rozemarijn of tijmblaadjes of bonenkruid
  • 2 - 4 pastinaken
    (afhankelijk van dikte, maar beter meer dan te weinig),
    geschild en in dunne reepjes gesneden

Neem een ruime koekenpan.
Smelt de helft van de boter en bak de plakjes pancetta wat uit.
(Niet te overdreven lang.)
Zet parallel het water voor de pasta op.
Voeg de reepjes pastinaak en knoflook toe aan het spek.
Doe de kruiden erbij.
Bak/stoof op laag tot middel vuur terwijl u de tagliatelle kookt.
De pastinaakreepjes moeten gaar/zacht zijn.
Eventueel een scheutje water toevoegen.
Giet de pasta af, bewaar een kopje water.
Meng de pasta met de inhoud van de koekenpan.
Roer de kaas erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
En als het te kleverig is, wat van het kookwater erdoor roeren.
Pasta blijft namelijk vocht opnemen.
Lees dit maar.

Opmerkingen
1) Werkt ook met gedroogde kruiden, alhoewel gedroogde rozemarijn hard en scherp kan zijn.
2) Voor het in reepjes snijden van de pastinaken is een mandoline een uitkomst.

Bron: Jamie Oliver
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug