Pasta met broccoli en worst

  • 400 g rigatoni of andere korte pasta, penne, farfalle, fusilli
  • 4 braadworstjes, varken, geen rund
  • 400 g broccoli
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 ui, fijngehakt
  • snuf cayenne

Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stelen als je ze ook wilt eten in stukjes.
Haal het vel van de worstjes af en snijd ze in stukken.
Bak de ui op halfhoog vuur glazig en voeg de worst, de knoflook en cayenne toe.
Bak en druk de worst nog verder uit elkaar.
Als de rauwe kleur van de worst verdwenen is, roer je de tomatenpuree los met twee eetlepels water en voeg je dat toe.
Draai het vuur heel laag en houd zo warm.
Kook de pasta in ruim water met zout (kooktijd staat op het pak) en voeg er de laatste 5 minuten de broccoli aan toe.
Giet af en meng met de saus.

Bron: Onno Kleyn

Terug