Pasta bolognese met groene salade

Pasta bolognese met groene salade

  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 bospeentjes, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 300 g rundergehakt
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • 400 g gepelde tomaten of tomatenblokjes (blik)
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • klein handje gehakte basilicum
  • 250 g spaghetti of penne
    • voor de salade
  • 50 g casbewnoten of walnoten
  • 100 g gemengde jonge bladsla, rncola of veldsla
  • l avocado, in blokjes
  • 2 eetl. citroensap
  • 125 g witte druiven, zonder pit
  • 2 eetl. olijfolie, extra vierge
  • 1 theel. mosterd
  • 3 eetl. magere yoghurt

Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak deze 2 - 3 minuten mee.
Schep het gehakt erbij en roerbak dit tot het rul is.
Voeg de courgette.
tomaten met sap en balsamicoazijn toe en kook zachtjes 8 - 10 minuten.
Kook intussen de pasta beetgaar.
Serveer de pasta met de saus en de basilicum.
Rooster voor de salade de noten in een droge hete koekenpan.
Besprenkel de avocado met citroensap en meng met de sla en de druiven.
Roer de rest van de ingrediƫnten tot een dressing.
Verdeel deze over de salade en bestrooi met de noten.
Serveer de salade bij de pasta Bolognese.

Tips
Vervang de groenten in de bolognesesaus door 400 gram Italiaanse roerbakgroenten.
Breid de salade uit met gorgonzola of geitenkaas.

Bron: Spar

Terug