Parmezaan friet met pestodip

Parmezaan friet met pestodip

voor 12 personen

  • 1 zak CêlaVíta Echte friet (700 g)
  • 25 g verse basilicum
  • 25 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetl. mayonaise
  • 60 g fijngeraspte Parmezaanse kaas

Bak de friet in de oven, de frituur of de fryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak ondertussen de dipsaus: pureer de basilicum, pijnboompitten en knoflook samen met de mayonaise met behulp van een staafmixer of keukenmachine.
Schep 1 eetlepel geraspte kaas door de dipsaus.
Verdeel de hete friet over een platte schaal en bestrooi direct met de rest van de geraspte kaas en versgemalen peper.
Dien direct op met de dipsaus in het midden.

Variatietip
ook lekker met een tomatendipsausje van tomatenketchup, een kleingesneden tomaat en verse, fijngeknipte basilicum.

Bron: CêlaVíta

Terug