Paprika pannenkoeken

Paprika pannenkoeken

  • 300 g boekwijtmeel
  • 4 melk
  • zout
 
  • 10 cl zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 3 rode paprika’s

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Leg ze in een ovenschaal en sprenkel er een beetje olie over.
Rooster ze in een voorverwarmde oven van 200 °C een half uurtje, tot ze rimpelig zijn.
Laat ze dan in de schaal afkoelen.
Roer de gezeefde bloem met de eieren, melk, zout & peper tot een glad beslag in een beslagkom.
Voeg de paprika toe en pureer deze met een staafmixer in het beslag.
Verhit een koekenpan met wat olie en bak de pannenkoeken er één voor één in.
Ze hoeven niet goudbruin te worden, maar wel gaar.
Houd ze warm in een oven van 100 °C.
Je kunt de pannenkoeken ook vullen met roergebakken groenten, en even in de oven opwarmen.

Bron: Verse Oogst

Terug