Paella met kwartels en tuinbonen

Paella met kwartels en tuinbonen

  • 2 bouillonblokjes (paddenstoel of groente)
  • 4 kwartels of 8 kippendrumsticks
  • 8 eetl. olijfolie
  • 1 ui, in flinters
  • 1 rode paprika, in repen
  • 15 cm chorizo, in blokjes
  • 300 g paella- of risottorijst
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 eenheidje saffraan (1/4 gram)
  • 250 g tuinbonen of doperwten, vers of ontdooide diepvries

Maak 1 liter bouillon van water met 2 blokjes.
Snijd de kwartels in de lengte langs ruggengraat en borstbeen in tweeën.
Wrijf het gevogelte in met zout.
Verhit de olie in de pan en bak er de kwartels of drumsticks rustig in tot ze kleuren.
Doe de ui en paprika en de blokjes chorizo erbij en bak nog 3 minuten.
Haal het gevogelte uit de pan en strooi de rijst, paprikapoeder en saffraan erin.
Roer goed om.
Schenk de bouillon minus 1 koffiemok in de pan en leg het gevogelte er weer bij, plus de tuinbonen of de erwtjes.
Draai het vuur laag en laat heel rustig zo’n 18 minuten koken.
Roer niet; duw hooguit rijst die droog komt te liggen in het vocht.
Giet er bouillon bij als de rijst droog kookt en gaat knetteren.
Draai na die 18 minuten het vuur uit, dek af met een deksel of folie en laat 5 minuten staan.

Bron: Onno Kleyn

Terug