Ovenschotel met gehakt en bladerdeeg

Ovenschotel met gehakt en bladerdeeg

  • 1 rol vers bladerdeeg (of 4 tot 6 plakken uit de vriezer)
  • 500 g gehakt
  • 1 courgette
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • snuf Italiaanse kruiden
  • 250 g cherrytomaten
 
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • scheutje room
  • peper
  • zout
  • 1 ei

Verwarm de oven op 200 °C.
Snipper de ui en knoflook fijn.
Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan.
Voeg dan het gehakt toe en rul bruin.
Roer de tomatenpuree er door samen met de Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout.
Snijd de courgette in stukjes en halveer de tomaatjes en voeg ook toe aan de pan.
Schenk er een beetje room bij zodat het mengsel romig wordt, laat dit een paar minuten pruttelen.
Doe het mengsel in een ovenschaal.
Dek dit af met bladerdeeg.
Vouw de overlappende zijden over de bovenzijden.
Maak met een scherp met een paar inkepingen in het deeg.
Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei.
Bak de ovenschotel met bladerdeeg ca. 30 minuten in de oven tot hij mooi knapperig is en gaar.

Bron: Leuke Recepten

Terug