Ovenschotel van broccoli en gehakt

  • 400 g gehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 oude boterham, geweekt in melk of 2 beschuiten
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • 1 theel. paprikapoeder
  • nootmuskaat
  • 1 l bouillon (van 2 tabletten)
  • 750 g broccoli
  • 400 g aardappelen
  • 30 g boter
  • 40 g bloem
  • 1 eetl. azijn
  • 2 theel. suiker
  • 50 g geraspte kaas

Maak het gehakt aan met de gesnipperde ui, het uitgeknepen geweekte brood (of beschuiten) het ei, zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat.
Vorm er balletjes van bitterbalformaat van en kook die in de hete bouillon gaar.
Haal ze uit de bouillon.
Kook in dezelfde bouillon de geschilde, in plakken gesneden aardappelen en de schoongemaakte broccoliroosjes in 10 minuten gaar.
Neem de broccoli en de aardappelen uit de bouillon en leg ze, samen met de
gehaktballetjes, om en om in een beboterde vuurvaste schaal.
Smelt voor de saus de boter, doe de bloem erbij en verdun het vocht al roerend.
Breng de saus zoetzuur op smaak maken met de azijn, zout, peper en de suiker en schenk hem over de groente en gehakt.
Bestrooi met de kaas en zet de schotel 20 - 25 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven tot een goudbruin korstje is ontstaan.

Bron: Astrid Veltman

Terug