Oosterse varkenshaas

Oosterse varkenshaas

  • 500 g varkenshaas, in plakken van 2 cm dik
  • 2 eetl. arachideolie
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. sereh
  • 1 theel. ketoembar
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ theel. chilipepers, gedroogd en verkruimeld
  • snufje zout
  • snufje versgemalen peper

Roer in een kom de olie, gemberpoeder, serehpoeder, ketoembar, knoflook, chilipepers en peper door elkaar.
Neem de plakken varkenshaas uit de koelkast en masseer deze in met het oliemengsel.
Laat het vlees ca. 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag voor op hoog vuur.
Zet het vuur middelhoog en leg de plakken varkenshaas in de pan.
Bak de plakken varkenshaas zachtjes, door deze regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vleesvork) en veelvuldig te keren.
Bakkerel de plakken varkenshaas in ca. 8 minuten zachtjes goudbruin van kleur en rosé van binnen.
Breng de plakken varkenshaas op smaak met zout en eventueel nog peper.

Lekker met sperziebonen en basmatirijst.

Bron: Vlees.nl

Terug