Oosterse pitabroodjes met runderreepjes

Oosterse pitabroodjes met runderreepjes - 1

  • 4 pita broodjes
  • 250 g runderreepjes
  • 4 eetl. hoisin woksaus
  • 1 paprika (in reepjes)
  • 125 g taugé
  • 2 bosuien (in ringetjes)
  • wokolie
  • sesamzaadjes (ter garnering)
  • snuf zwarte peper

Bak de pitabroodjes af in de oven.
Wok de rundvleesreepjes met een klein scheutje olie 1 minuut in een pan en voeg een snufje zwarte peper toe.
Voeg de rode paprika toe en roerbak kort mee.
Roer de hoisin woksaus er door.
Bak nog 1 minuutje en zet dan het vuur uit.
Meng hier vervolgens taugé en bosui in ringetjes doorheen.
Snijd de pitabroodjes open en vul met de oosterse vulling.
Garneer met sesamzaad en serveer direct.

Oosterse pitabroodjes met runderreepjes - 2
	  Oosterse pitabroodjes met runderreepjes - 3
	  Oosterse pitabroodjes met runderreepjes - 4

Tip
Bak het vlees niet te lang, dan wordt het taai. Het is lekker als het nog iets rosé is van binnen. Houd ongeveer 2 broodjes p.p. aan, misschien kunnen de grote eters er 3 op.

Bron: Leuke Recepten

Terug