Mexicaans eenpansgerecht met rijst

Mexicaans eenpansgerecht met rijst

  • 150 g rijst
  • 200 g gehakt (evt. meer gehakt)
  • 200 g Mexicaanse groenten
    (bijv. kidneybonen, maïs en rode ui)
  • 1 blikje maïs, 140 g
  • 1 blikje tomatenpuree, 70 g
  • 1 ui
 
  • 1 paprika
  • halve theel. komijn
  • snufje zout & peper
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 25 cl water (evt. meer als het nodig is)
  • half tuinkruidenbouillonblokje
  • evt. 1 rode peper

Snijd de paprika, ui en rode peper in stukjes.
Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul met een snufje zout & peper.
Voeg daarna de paprika, ui en rode peper toe en bak dit een paar minuten mee.
Voeg daarna de Mexicaanse groenten, de maïs en de tomatenpuree toe.
Meng door elkaar en bak 1 minuut.
Voeg vervolgens de rijst, het bouillonblokje en het water toe.
Laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen totdat het vocht is verdwenen.
Vergeet niet om zo nu en dan te roeren.
Let op: voeg eventueel extra water toe als het nodig is om de rijst helemaal gaar te krijgen.

Bron: Lekker en Simpel
Gepubliceerd door: LoveMyFood

Terug