Meat lovers pastaschotel uit de oven

Meat lovers pastaschotel uit de oven

  • 250 g chorizo, in blokjes
  • 125 g spekreepjes
  • 350 g rundergehakt
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
 
  • blikje tomatenpuree à 140 g
  • 400 g gezeefde tomaten
  • 5 cl rode wijn
  • 150 g geraspte kaas
  • 400 g fusili (of andere pasta)
  • cayennepeper of chilipoeder naar smaak

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote (hapjes)pan.
De chorizo en de spekjes even aan tot ze knapperig beginnen te worden.
Voeg het gehakt toe en bak rul.
Doe de courgette, ui, knoflook en paprika erbij en bak ca. 2 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Voeg nu de gezeefde tomaten en rode wijn toe en breng op smaak met peper en een snufje cayennepeper of chilipoeder.
Laat de saus op laag vuur ca. 10 minuten pruttelen.
Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de pasta af en meng door de saus.
Doe de pasta in een grote ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover.
Zet ca. 10 - 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en een beetje knapperig is.

Bron: LoveMyFood

Terug