Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

    • voor de saus
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 theel. komijnpoeder
  • ½ theel. gemberpoeder
  • ½ theel. korianderpoeder
  • ½ theel. paprikapoeder
  • ⅓ theel. kaneelpoeder
  • ⅓ theel. kardemom poeder
  • flinke mespunt cayennepeper
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 25 cl runderbouillon (van één tablet)
  • handje gehakte verse munt
  • handje gehakte verse koriander
    • voor de gehaktballetjes
  • 400 gram slagers rundergehakt
  • ½ theel. komijnpoeder
  • ½ theel. paprikapoeder
  • ½ ui, gesnipperd
  • 3 eetl. paneermeel
  • 1 ei
  •  
    • optioneel
  • couscous
  • munt
  • koriander
  • geschaafde amandelen

Maak eerst de saus.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook even aan.
Voeg de paprika toe en schep even om.
Doe de kruiden (behalve de munt en koriander) erbij en laat een minuutje meebakken.
Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even ontzuren door hem een minuut mee te bakken.
Voeg nu de gepelde tomaten en de bouillon toe.
Maak de tomaten wat kleiner met een houten lepel zodat ze verder stuk kunnen koken.
Laat de saus op laag vuur pruttelen terwijl je de gehaktballetjes maakt.
Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en kneed alles goed door elkaar.
Draai er met vochtige handen ca. 25 gehaktballetjes van.
Leg de balletjes in de saus en doe de deksel op de pan.
Laat de balletjes zo 10 minuten zachtjes pruttelen.
Laat de balletjes nu nog even met rust.
Ze zijn nog zacht en kunnen uit elkaar vallen als je ze nu gaat omscheppen.
Schep de balletjes na tien minuten voorzichtig om en laat ze nu zonder deksel nog eens tien minuten pruttelen tot ze gaar zijn.
Roer vlak voor het serveren de gehakte munt en koriander door de saus.

Lekker met couscous, extra munt en koriander en geschaafde amandelen!

Bron: LoveMyFood

Terug