Lupinerösti met mierikswortelroom

Lupinerösti met mierikswortelroom

    • voor de rosti
  • 150 g bloemige of vastkokende aardappelen
  • 1 kleine courgette, ca. 150 g
  • 1 wortel, ca. 100 g
  • 2 lupinefilets, 200 g
  • 30 g lupinemeel
  • 1 eetl. arrowroot (pijlwortelzetmeel)
  • zout
  • peper
  • 4 - 6 eetl. olijifolle
    • voor de zure room
  • 100 g lupineyoghurt,
    (of 65 g plantaardige yoghurt en 3½ cl lupinedrank of sojayoghurt)
  • 2 eetl. opklopbare sojaroom (of haverroom)
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 theel. geraspte mierikswortel (pot)
  • 3 takjes peterselie
  • zout
  • peper

Schil de aardappelen voor de rösti en rasp ze fijn.
Maak de courgette sehoon, was hem en rasp hem grof
Maak de wortel schoon, schil hem en rasp ook die grof.
Rasp de lupinefilets grof.
Doe aardappelen, courgette, wortel en lupinefilets in een schaal, voeg lupinemeel en arrowroot toe en meng goed.
Kruid het röstimengsel dan met een beetje zout & peper en laat het ongeveer 10 minuten rusten.
Doe intussen voor de zure room de yoghurt, sojaroom, citroensap en mierikswortel in een schaal en meng dit tot een glad mengsel.
Spoel de peterselie af en schud de takjes droog, trek de blaadjes eraf, snijd die fijn en meng ze door de dipsaus.
Kruid met zout & peper aardappelen.
Verwarm de oven voor op 80 °C.
Verhit een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Schep het röstimengsel in porties van een eetlepel in de koekenpan, druk die een beetje plat en bak ze op een gemiddelde tot hoge temperatuur aan beide in 3 - 4 minuten krokant.
Haal de rösti uit de pan, laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm op een bord in de oven.
Bak van de rest van de massa op dezelfde manier nog meer rösti.
Leg de rösti op voorverwarmde borden en garneer ze met een schepje mierikswortelroom.

Bron: MergenMetz

Terug