Lomo al trappo

Lomo al trappo

4 brioche's

  • 800 g ossenhaas (Lomo)
  • 1 witte katoenen doek van circa 50 x 30 cm
  • 3½ kopje zout
  • peper
  • 3 theel. oregano

Neem een natte doek een verdeel daar anderhalf kopje keukenzout over.
Strooi daar oregano (1 eetlepel) over.
Peper de lomo in en leg hem op het zout.
Rol daarna de doek strak op zodat een rol ontstaat en knoop de uiteinden dicht.
Leg de rol in de gloeiende houtskool gedurende ongeveer 15 minuten.
Keer hem af en toe om.
Hierdoor wordt het zout hard en onstaat een harde rol.
Neem de rol uit het vuur en sla hem tegen een harde rand.
Hierdoor breekt de zoutkorst.
Open de rol en verwijder de lomo uit het zout.
Heerlijk met gebakken krieltjes en salade.

Serveersuggesties
Kan ook een groter stuk zijn. Hoeveelheden dan aanpassen. Lekker met frites en salade.

Opmerking
Dit gerecht wordt geserveerd in restaurant "Andres Carne de Res" in Bogota Colombia.

Bron: kees_rundvlees
Bron: MijnReceptenboek.nl

Terug